Små grytor har också öron eller....

barn gör inte som man säger, barn gör som man gör.

Vilket jag nu fått lära mig.
Äntligen tycker säkert vissa.
Andra kanske tycker synd om mig, vad vet jag?

När jag var liten så hade min mor en "ritual" eller vad jag ska kalla det för som jag ABSOLUT avskydde mer än något annat.
När vi var ute och man blev kladdig eller smutsig runt munnen, tog hon tag i hakan på mig och sen kom det!! Hon fuktade sin tumme med tungan och så torkade hon bort det jag hade runt munnen. DET var det VÄRST jag visste då!
Gissa vad jag gör??
EXAKT LIKADANT!!!
Så detta kommer våra söner älta till leda hos eventuella framtida psykologer, det skulle jag ha gjort!

Lille B har varit i farten bland mammas stämpelfärger idag igen! Gaaahhh! Resultatet?
Ett stycke förstörd Bamse t-shirt.
Och en uppretad mor!

Sen har ungen lärt sig en massa nya ord också! (Hjälp!!!) Här ett exempel på ett av de nya orden...

Vi, jag och K, satt vi köksbordet och läste på varsin sida av bordet. Då kommer B på att han också ska läsa. Han börjar klänga och klättra på mig och jag frågar honom vad han vill. Han svarar att han ska läsa och sitta i mitt knä och göra det.
Jag tycker att han kan sätta sig i sin stol och läsa sin bok där.
B klättrar upp i sin stol, sätter sig ned och säger:
-"Vars ska jag ha min bok?"
-" Du kan väl lägga den på bordet?" föreslår jag.
-" Men då måste pappa flytta på den förbandade tidningen först!!" kommer det ur sonen!!

Om ni har hört honom prata någongång så vet ni ju att han läspar och har extremt rullande "R".... Testa själva får ni se hur det låter då!

Lev väl!!

//Erika

Finns det....

...några blöjfria barn här??

Ja, i vårt lilla hus är det åteminstone ett barn som har blöjor. B!

Vi har väl sen i somras försökt få den lille gossen att förstå att man ska göra saker och ting på toaletten eller pottan istället. Utan resultat kan jag meddela.

M bestämde själv en dag när han vaknade att han minsann inte använde blöjor längre. Och det gjorde han inte heller! Duktig kille!!

Nu har liksom B kommit underfund med att det är bara HAN som INTE går på toaletten. Tom katterna gör det ju! (Deras kattlåda står på toaletten, sen kan vi ju ha en låååååååång diskussion huruvida de använder den jämt eller inte!! =o( ) Så nu talar han om att han minsann kissar och bajsar, fast fortfarande i blöjan. Men det är ju ett steg i rätt riktning.

Idag var vi hos mormor, när han högt och tydligt talade om att han bajsade. Mormor sa då till honom att det ska man ju göra på toaletten och jag la då till "eller pottan".
Ungen spärrade upp ögonen så de blev stora som tårtfat och utbrister förvånat:
-"Finns det potta här???"

Mormor och mor börjar gapskratta, medan den alltid like lugne fadern talar om att potta har de inte hos farmor och farfar. Vilket inte gör saken bättre för mor i huset. Hon skrattar ännu mer "usteriskt" som M sa tidigare. Tårarna rinner, magen guppar och B ser ännu mer förvånad ut.

Sen bestämmer han att mormor ska byta hans blöja, ingen annan!

Hur ska detta sluta?? Jag har ingen aning, men jag inbillar mig att det kommer att gå bra. En dag kommer han på tricket. Att man ska gå på toan eller pottan och kissa och bajsa.

Huvva va mycke skitsnack det blev ikväll!
Jag ber om ursäkt för detta.

Lev väl!!


Nu räcker det!!

Det fick jag höra av lille B igår kväll.

Vi skulle gå och sova lillebror och jag, men han ville inte alls ta på sig sin pyjamas. Då låtsades jag bli jätteledsen och "grät" högt och lääänge. I alla fall i hans öron... ;o)
Till slut lägger han sina små händer på mina kinder, tittar mig rakt i ögonen och säger med bestämd röst:
-"Nu räcker det, mamma!!"

Undrar var han kan ha hört det förrut?? Inte kan det väl vara jag som säger så till dem ibland...? *Visslar falskt*

Och nu blir det jul igen! ;o)
Eller i alla fall några julkort och en valentingåva.

Enjoy!Jag tittade igenom mina mönstrade papper och insåg att jag inte kommer att behöva köpa ett julpapper till de närmsta 256 åren eller så.
Så jag bestämde mig raskt för att försöka göra något av alla spillbitarna till att börja med. Här är ett av dem.Pappren kommer från Basic Grey och Papir Design, punchen är Martha Stewart....Mer Basic Grey papper och Marthas punch igen...Med risk för att bli tjatig, men det är Basic Grey och Martha Stewart igen...Det sista julkortet för denna gången. Stämpeln är från Crafty secrets och pappren kommer från BG och Maja design.Detta är ett så kallat Théljus-kort. Jag såg det första gången i Nettans blogg där min DT kollega Carina hade gjort ett. Sen hittade jag en kanonbra tutorial hos Anna aka Knin så det är den jag anänt mig av.

Prova gärna själva, det är inte så svårt som det kanske ser ut!! =o)

Lev väl!!

//Erika

5 kort - samma stämplar!

Hade köpt en urgullig babystämpel som jag ville testa. Sagt och gjort!
Resultatet blev dessa fem kort, alla i olika färg med med samma stämplar. ;o)Ett rosa, kanske till en liten tjej?Ett lila....
ett gult....ett grönt....och till sist ett blått med bling.

Så nu kära vänner är det till att börja producera bäbisar så jag har nån att ge dem till!! ;o)


Lev väl!
//Erika

God morgon!

Här har lämnats barn på dagis och skola, samt jagats in en rymling. ;o)
Grannens löptik hade rymt, så jag gjorde en insats. ;o)

Barnen har hållit sig i skinnet några dagar, det kan i och för sig bero på att M varit febrig och trött. Lille B han har däremot varit lika pigg som vanligt. K kroknade in förra veckan, men han jobbar idag och det gjorde han förra veckan också.

Jag hade tänkt lägga upp lite fler alster och jag hoppas ni hittar något ni tycker om. ;o)

Här har jag lekt med crackle paint och chipboard igen. Har insett att jag måste börja använda alla pryttlar jag har här hemma. Kan inte bara handla och handla, utan måste använda mig av sakerna också. Så jag leker och har roligt. =o) (Konstigt nog så gör det inte ont att använda sakerna heller? Varför har jag inte gjort det tidigare?? Nåja, bättre sent än aldrig!)En lo om min "lille" katt Våfflan. Den handlar om hur han fick sitt namn. På bilden är han liiiiiten men det är han INTE idag. Han fyller 10 år i mars. Tänk vad tiden går fort....En lo som jag hittade påbörjad när jag julstädade vardagsrummet före jul. Kanske var läge att göra den klar också?? Sagt och gjort!
Här har jag lekt med vit stämpeldyna och swirls stämplar. Gillar att göra "egna" papper med stämplar och färg.

Lev och må!!

//Erika

Ännu mer....

hm-hm lego på golvet!!! Blir såååå less!!! Gissa vem som får plocka upp alla bitarna efter lille B?? För en gång skull så är det inte jag utan stackars M!
Stackar'n gråter för att jag hotar med att dammsuga upp dem allihop om de inte ligger i lådan inom X antal minuter. Sen även för att lillebror fullkomligt struntar i om mamma blir arg och gör verklighet av sitt hot. Han har det inte lätt den store lille killen.

MEN, som Tony Irwing säger, han har nu TRE tänder lösa!! M alltså!! Än tror jag inte att jag skulle kunna smälla till någon av dem så tänderna ramlar lös, hur arg jag än skulle vara. Till och med jag har gränser!! Hör och häpna!! =o)

Passar väl på att visa lite mer av det jag skapat när jag ändå har ångan uppe. ;o)Den såg verkligen ut som Musse Pigg!!

Ett litet kort eller två kanske....?
Graphic 45 papper bland annat. Har fått kläm på den häringa Vintage stilen lite tror jag....
Ett julkort!! Dessutom ganska så nytillverkat, förra veckan för att vara exakt. ;o)
Gillar verkligen tomten! Synd att jag inte hann få tag på en egen innan de var slut... =o(Här är det återigen tunna pappersremsor inblandat. Tanken är att man ska kunna klämma dit en ruta med lämplig text när man väl behöver kortet. Så det är därför det kanske ser lite halvfärdigt ut.Min gamla hÄngel igen. Älskar dig C.I för att du lyckats lära mig detta med att måla med distresserna. Love You Lots!!!!!

Insåg just att jag avslöjat mina svaga mattekunskaper... Det blev inte två utan fyra kort.... Sorry!

Lev väl och se upp för små legobitar!!

//Erika

RSS 2.0