Funktionellt kontra estetiskt tilltalande...

Att vi kvinnor tänker annorlunda än män är väl inte någon nyhet. Fast jag har alltid sagt att jag och min man tänker ganska så lika större delen av tiden.
Dock inte när det gällde mitt STOOOORA fynd nere i mejeriets källare i maj, upptäckte jag.

Jag hade hittat denna möbel nere i källaren på mejeriet och den skrek till mig att den ville absolut flytta hem till mig. Så jag frågade chefen och han var snäll att låta den flytta hem till mig för gott. =o)

Jag hade en vision om hur jag skulle få denna tingest flyttbar på ett smidigt sätt, det visade sig att min man hade en helt annan vision. =o(
Min vision innebar att möbeln skulle stå på en platta med en sarg runt och fötterna på möbeln skulle då hamna innanför sargen. På undersidan av plattan skulle man sätta hjul och då blev den flyttbar. Enkelt och snyggt! Tyckte då jag....
Jag hade förklarat för min älskade make hur jag ville ha det och jag levde några dagar i den tron att han skulle uppfylla mina önskningar. Ack vad jag bedrog mig!!

Tingesten var ganska skitig och jag hade bara rengjort den hjälpligt innan den hamnade i ladugården. DÄR trodde jag den skulle bli stående ett tag eftersom jag var tvungen att städa upp "lekstugan" innan den fick flytta in i huset. Plus att jag skulle bli tvungen att inhandla lite material till min konstruktions vision för hurtsen.

En kväll när jag lagt barnen så ropar min man på mig att jag ska komma och titta på något i ladugården. Jag hade inte en tanke på att det kunde vara mitt fynd som jag skulle titta på.
Jag kliver in i ladugården och min man frågar vad jag tycker om hans konstruktion. Jag står lite frågande först, men sen pekar han på hurtsen.
Jaha....
Vad skulle jag säga?? Hans konstruktion liknade på inget sätt min vision av hur jag ville att det skulle se ut....
Jag blev lite besviken, för jag tyckte definitivt inte att det var vackert. Dessutom hade han skruvat fast konstruktionen i hurtsen, vilket jag hade velat undvika till varje pris.
Jag kunde ju naturligtvis inte hålla tyst utan sa vad jag tyckte.
-" Ja inte sjutton är det snyggt och definitivt inte som JAG tänkt mig det hela."
Varpå min man kolugnt svarar:
-"Nä, men det är funktionellt!"

Så där hade jag min fina hurts med en konstruktion som jag definitivt inte gillade. Suck!

Några veckor senare råkar vi se ett program på Kunskapskanalen om Sigvard Bernadotte och hans design. Han sa  i programmet att han gillade mest de uppdrag han fick där det fanns ramar som han skulle hålla sig inom. Sen säger karln:
-" Finktionen kommer först, det estetiska kommer sen."
Då utbrister min vanligtvis så tystlåtne make:
-" Just det!!"Mitt mejerifynd! En hurts med 15 lådor som gjorda för pysselsaker. =o) I löv it!!Här är då makens vision om hur det hela skulle se ut....
MEN jag måste erkänna att min vision förmodligen skulle ha fått hela härligheten att välta varje gång jag skulle flytta på den....
(Att han skulle få rätt den här gången också!! Fasen!! =oP)

Funktionellt men absolut INTE estetiskt tilltalande för mig!

Lev väl!

//ErikaKommentarer
Postat av: Annika N

Hej vännen! Ja du, vad ska man säga ? Hahahaha... ja jag kan inte låta bli att skratta lite. Först för att du alltid beskriver allt så levande så att man liksom ser hela scenariot framför sig =) Och ja, då bubblar liksom skrattet upp helt enkelt ! Men håller med dig.. även om det kanske inte är så estetiskt snyggt, så har du nu verkligen en lämplig möbel att förvara alla scrappinggrejer i ! =) Stor kram! /Annika

2010-08-16 @ 10:32:22
URL: http://varainuet.blogspot.com
Postat av: annkan

Men WOW, vilken läcker scrapförvaring!!!

2010-08-29 @ 01:26:16
URL: http://annkan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0